За първи път в историята на футбола: Съдия показа бял картон

  • 25 януари 2023 13:10

  • 4142
  • 1
За първи път в историята на футбола: Съдия показа бял картон
© Туитър
Слушай новината Слушай новината

За първи път в историята на футбола съдия показа бял картон. Това се случи в 1/4-финала от турнира за купата на Португалия при дамите между "Бенфика" и "Спортинг" (Лисабон).

Вдигна го главната арбитърка Катарина Кампос. За разлика от жълтите и червените картони белите не са за наказание, а за да се възнагради поведение в духа на феърплея. По време на двубоя в Лисабон фен на трибуните се оплака, че не се чувства добре малко преди почивката.

Съдия вдигна 10 червени картона в един мач

Лекарите на двата отбора веднага се притекоха на помощ и човекът бързо се възстанови. След тази акция съдийката Кампос показа бял картон на двата медицински екипа. Нововъведението на ФИФА засега се използва само в Португалия. То е част от инициатива на световната централа за насърчаване на етичните ценности в спорта. Иначе "Бенфика" се класира за 1/2-финалите след категоричен успех с с 5:0 над "Спортинг" пред 15 032 зрители.

Това е нов рекорд по посещаемост на женски мач в Португалия, пише "24 часа".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4142 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.25 | 13:31

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини