Европейска операция срещу престъпна група, замесена в пране на пари и трафик на наркотици

  • 25 януари 2023 11:13

  • 354
  • 1
Европейска операция срещу престъпна група, замесена в пране на пари и трафик на наркотици
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Европейска операция срещу престъпна група, замесена в пране на пари и международен трафик на наркотици, бе осъществена вчера съвместно от властите в Румъния, Нидерландия, Полша и Германия, съобщава днес агенция Аджерпрес, като се позовава на прессъобщение на Генералния инспекторат на румънската полиция.

В рамките на операцията са извършени едновременни обиски на адреси в Румъния, Нидерландия и Полша.

В Нидерландия са арестувани двама души по обвинения в трафик на наркотици, неспазване на режима за оръжия и боеприпаси и пране на пари. В Румъния са извършени две претърсвания с участието на четирима германски следователи и на националната полиция на Нидерландия, пише БТА.

Eкстрадират мъж, издирван за трафик на наркотици

Според информацията на Генералния инспекторат на румънската полиция членовете на престъпната група са граждани от турски, холандски, румънски и полски произход, които пребивават в европейските държави, в които са проведени разследванията.

Операцията е била подкрепена от организацията Европол, която е предоставила необходимите логистични и оперативни средства за акцията.

Росица Валентинова
354 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.25 | 13:36

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини