Летище "Бранденбург" отмени всички полети заради стачка

  • 25 януари 2023 09:24

  • 380
  • 1
Летище "Бранденбург" отмени всички полети заради стачка
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Всички пътнически полети от или за берлинското летище "Бранденбург" днес ще бъдат отменени или пренасрочени поради планирана еднодневна стачка на служителите, предаде ДПА. 

Първоначално се предвиждаше днес през летище "Бранденбург" да преминат около 35 000 пътници с около 300 полета. Авиокомпаниите са отложили някои полети за четвъртък и са пренасочили няколко полета към летищата в Дрезден и Лайпциг. Други пътници са били пренасочени към влакове.

Над 800 полета в Германия отменени заради стачката на "Луфтханза"

Началото на стачката е планирано за 3:30 ч. сутринта местно време (4:30 българско време) и се очаква да продължи през целия ден.

Профсъюзът "Верди" призова летищните работници, служителите по сигурността и наземните оператори да напуснат работните си места. Очаква се спирането на работата да засегне противопожарната служба на летището, операциите по зареждане с гориво, обработката на багажа и гишетата за регистрация на пътниците.

Профсъюзът настоява за увеличение на заплатите на служителите на летищната компания и на наземните служби с 500 евро на месец в рамките на 12-месечен колективен трудов договор. Работодателите настояват за много по-дълъг срок на преговорите, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.25 | 13:39

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини