Заместник-ръководител на канцеларията на Зеленски подаде оставка

  • 24 януари 2023 11:01

  • 655
  • 0
Заместник-ръководител на канцеларията на Зеленски подаде оставка
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, заяви днес, че е поискал вчера от Зеленски да бъде освободен от задълженията си, предаде Ройтерс.

"Благодаря на президента на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога за доверието и за възможността да върша добри дела всеки ден и всяка минута", написа Тимошенко в "Teлеграм".

Тимошенко не посочи причина за оставката си. Украинските медии съобщиха, че оставката на Тимошенко може да е част от кадровите промени, които обяви Зеленски.

Декрет, с който Зеленски приема оставката на Тимошенко, бе публикуван на уебсайта на президента.

Хеликоптер се разби до детска градина край Киев, има жертви

Зеленски заяви вчера, че тази седмица ще бъдат обявени персонални промени в правителството, в областите и в силите за сигурност, след като в медийното пространство се появиха твърдения, че украински представители незаконно са се обогатили покрай войната с Русия.

Тридесет и три годишният Тимошенко стана заместник-ръководител на президентската канцелария през 2019 г. Той беше част и от предизборния екип на Зеленски.

След като руските сили нахлуха в Украйна през февруари миналата година, Тимошенко се е забъркал в няколко скандала, свързани с това, че ползвал скъпи автомобили за лични нужди, твърдят украински медии. Той отхвърля всички обвинения.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини