Недостигът на квалифицирани служители заплашва просперитета на Германия

  • 23 януари 2023 12:08

  • 444
  • 2
Недостигът на квалифицирани служители заплашва просперитета на Германия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Германската държавна банка за развитие Ка еф Ве (KfW) определя като сериозни заплахи за просперитета на Германия постоянния недостиг на квалифицирани служители и намаляването на производителността на труда, според доклад, цитиран от ДПА.

"Равнището на благосъстоянието в Германия практически се повишава през последните 70 години, но идва краят на тези времена, тъй като основата на по-нататъшния му растеж се руши", е заключението на Ка еф Ве, базирано на проучване, цитирано от в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

"Комбинацията от намаляване на броя на работниците и служителите на вътрешния пазар на труда в дългосрочен план и слабият ръст на производителността представлява уникално предизвикателство, с което се сблъскваме за първи път в следвоенния период", подчертава главният икономист на банката Ка еф Ве Фрици Кьолер-Гейб.

В доклада се посочва, че за да не се сбъдне мрачната прогноза, пазарът на труда в Германия трябва да бъде стимулиран чрез имиграция и чрез допълнителни мерки.

Освен това трябва да бъде повишена производителността на труда, например чрез намаляване на бюрокрацията и чрез насърчаване на иновациите, е заключението на експертите на Ка еф Ве, пояснява БТА.

Десислава Станева
444 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.23 | 12:26

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
Жиката

2023.01.23 | 12:59

2
Германия вече е пътник.

Добави коментар

Водещи новини