Поредна стачка на спешните медици в Англия и Уелс

  • 23 януари 2023 11:26

  • 227
  • 1
Поредна стачка на спешните медици в Англия и Уелс
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Персоналът на Бърза помощ стачкува днес в Англия и Уелс по повод на заплащането. Членове на три синдиката участват в нея.

Около 15 000 шофьори на линейки, парамедици и служители в колцентрове стачкуват за трети път в рамките на пет седмици. Планирани са още стачки през следващите седмици, като най-сериозна ще бъде тази на 6 февруари, когато ще се включат и медицинските сестри. Подобно на предишните две стачки Бърза помощ ще обслужва само най-тежките случаи, предава БНР.

Правителството продължава да твърди, че не може да си позволи увеличение на заплащането над инфлацията.

Здравният министър Стив Баркли каза, че решението за днешната стачка е "много разочароващо" и въпреки извънредните планове на правителството за смекчаване на последиците и рисковете за пациентите, денят ще бъде много труден.

Риши Сунак: Стачките на здравните служители във Великобритания са ужасяващи за пациентите

Генералният секретар на профсъюза "Юнайт" Шарън Греъм заяви за Скай нюз, че правителството е готово да преговаря за всичко друго, но не и за заплащането.

А Кристина Макани от "Юнисън" предупреди министъра на финансите Джеръми Хънт, че ако продължава да се противи на призивите за отпускане на допълнителни средства и стартиране на преговори със синдикатите за прекратяване на стачките, стачната вълна в националното здравеопазване може да продължи много месеци наред.

Виолета Симеонова
227 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.23 | 12:24

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини