Ердоган: Гърция не изпълнява условията от договорите за морските граници

  • 20 януари 2023 16:42

  • 390
  • 2
Ердоган: Гърция не изпълнява условията от договорите за морските граници
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Гърция не изпълнява условията от договорите за границите в Егейско море, включително от Лозанския договор, предадоха турските медии.

Премиерът на Гърция Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. може да говори различни неща, но той не може да определя съдбата на региона. Ние виждаме, че подходът на гръцката страна не съответства на положенията от Лозанския мирен договор и други споразумения. Там не се говори за въоръжаване на островите. Всичко това са стъпки, насочени против тези споразумения, посочи Ердоган.

Той добави, че на международна арена при удобен случай Анкара постоянно казва какво трябва да се направи за разрешаването на споровете между Турция и Гърция. 

Отношенията между Турция и Гърция отново са много напрегнати заради разногласия около островите в Егейско море и разграничаването на континенталния шелф в Средиземноморието. Освен това Турция обвинява Гърция в опит за милитаризация на островите.  

Ердоган спомена днес също публикация в британското списание "Икономист" във връзка с предстоящите избори в Турция, в която сегашното управление е сравнено с диктатура.

Да не би съдбата на Турция да е определяна от британско списание? Едно такова списание не може да определя бъдещето ни, каза турският президент. 

Росица Валентинова
390 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.20 | 20:51

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
ердо

2023.01.20 | 17:30

1
ердо, хвърли на гръчолята един турски кютек и османски шамар. къде се намират тия гяури

Добави коментар

Водещи новини