Стачка на служителите в германските пощи доведе до забавяне на пощенските пратки

  • 20 януари 2023 15:23

  • 288
  • 1
Стачка на служителите в германските пощи доведе до забавяне на пощенските пратки
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Пощенски служители в Германия днес провеждат предупредителни стачни действия, което води до забавяне на доставките на пратки, предаде ДПА.

Трудовият протест е с искане за повишаване на заплатите в германските пощи. 

Вторият по големина профсъюз в страната "Ферди" (Verdi) обяви, че стачката на служителите в пощенските центрове за обработка и разпределяне на пратки, която започна снощи, ще продължи заради спора с "Дойче пост" (Deutsche post) за условията на колективния трудов договор в пощенската служба.

Стачкуват само служителите в центровете за обработка и разпределяне на пратки, което може да забави доставките с един или два дни, според говорител на германските пощи. 

В отделните региони на Германия стачните действия се отразяват различно на пощенските доставки. Все още няма данни за общия брой на стачкуващите в цялата страна, отбелязва ДПА.

Говорител на "Ферди" обяви, че около 2000 пощенски служители са спрели работа в югозападната част на Германия, докато в Берлин и в района около столицата през миналата нощ са стачкували около 300 души. В някои райони на Западна Германия също се съобщава за силна подкрепа за трудовия протест.

Профсъюзът призова за стачка в пощенските центрове за обработка и разпределяне на писма и колети, след като не успя да постигне споразумение с "Дойче пост" за увеличение на заплатите на около 160 000 служители с 15 на сто. 

Преговорите ще продължат на 8 и 9 февруари. "Дойче пост" обяви, че тогава ще представи предложение, свързано с трудовия спор. 

Служителите по сигурността на германските летища постигнаха споразумение за възнагражденията

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
288 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.20 | 20:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини