Полярен циклон докара зимата в Италия

  • 17 януари 2023 16:23

  • 792
  • 0
Полярен циклон докара зимата в Италия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Полярен циклон донесе бури и ветрове в Италия, в резултат на което в страната се установиха първите истински зимни условия, а в централната част на Апенините, където ски индустрията е в застой, заваля дългоочакваният сняг, предаде АНСА за БТА.

Морското вълнение може да причини сериозни щети на басейните, СПА центрове и друга инфраструктура в курортите в крайбрежието на Лигурия, Тиренско море и западните брегове на Сардиния, заяви метеорологът Лоренцо Тедичи. На сайта www.iLMeteo.it той прогнозира "проливни дъждове под формата на гръмотевични бури или внезапни поройни валежи, които ще залеят Тоскана, Лацио, Сардиния и най-вече Кампания". Рискът от наводнения и свлачища ще бъде много висок, предупреди Тедичи. В много райони вече са обявени предупреждения и "оранжев код" за предстоящи валежи.

Ще има проливни дъждове и в северната част на страната, особено в Ломбардия, източна Лигурия и североизточната част на страната, каза Тедичи.

Температурите на Острова падат, прогноза за сняг в Лондон

Снегът ще бъде обилен на север, също и в хълмистите региони, както и в планините, а на места може да се установи и по ниските места, примесен със суграшица и дъжд в Ломбардия и Емилия-Романя, каза метеорологът.

Сняг ще покрие също Апенините, на надморска височина над 1000 метра.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини