Протестиращи във Ватикана настояват за истината за Емануела Орланди

  • 15 януари 2023 07:53

  • 2468
  • 5
Протестиращи във Ватикана настояват за истината за Емануела Орланди
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Около 200 души участваха в протест на две крачки от Ватикана, за да поискат истината да се разкрие във връзка с изчезването на Емануела Орланди, предаде Франс прес.

Орланди, дете на ватикански служител, изчезна преди 40 години, когато беше на 15 години. Момичето е отивало на 22 юни 1983 г. на урок по музика в центъра на Рим, когато следите му изчезват.

Случаят породи много версии, но нито една не беше доказана. В отвличането бяха намесени тайните служби, мафията, висшите ватикански власти, масоните. В даден момент отвличането бе свързвано и с атентата срещу папа Йоан Павел Втори.

"Нито една държава, още по-малко Църквата, не могат да оправдава престъпността", се четеше на един от плакатите на участник в протеста, организиран от Пиетро Орланди, брата на Емануела.

Протестът се състоя, след като във вторник Ватиканът обяви, че започва разследване по случая.

"Може би Ватиканът разбра, че е настъпил моментът да се сложи точка. Искам това да бъде финалната точка. За първи път те започват разследване на отвличането на Емануела, която е ватиканска гражданка", каза Пиетро Орланди.

Светият престол започва разследване във връзка с изчезването на Емануела Орланди

"Винаги съм бил убеден, че Ватиканът знае истината, че те са в течение, че тримата папи  (Йоан Павел Втори, Бенедикт Шестнадесети и Францик) знаят и че би могло отговорните за отвличането да са вътре във Ватикана, да са действали с помощта на външни хора", заяви Орланди.

"Солидарността на хората, които са тук, е силата, която ме тласка да вървя напред през всички тези години", добави братът на Емануела.

Досега имаше италиански разследвания на изчезването на Емануела, за което бе направен и сериал, излъчен миналата година по "Нетфликс". В него Пиетро Орланди казва, че папа Франциск му е казал: "Тя е на небето", намеквайки, че Ватиканът, знае какво е станало с Емануела.

В документалния филм говори и приятелка на Емануела, която казва, че тя ѝ е доверила, че приближен на Йоан Павел Втори й е "досаждал" с ухажване и сексуални намеци в градините на Ватикана няколко дни преди тя да изчезне, пише БТА.

Цветелина Кирилова
2468 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.16 | 00:28

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
ГЛАВАТА

2023.01.15 | 17:30

4
НА ПАПАТА!
mmm

2023.01.15 | 09:41

2
Ех, тия жени, винаги когато мъжът не е техен тип, им "досажда"...

2023.01.15 | 10:32

3
Педофил, става дума за 15 годишно мимиче.
Sarbeca Z

2023.01.15 | 08:03

1
Масонски ритуали

Добави коментар

Водещи новини