Жълт код за валежи в повечето окръзи на Румъния

  • 12 януари 2023 15:06

  • 213
  • 0
Жълт код за валежи в повечето окръзи на Румъния
©
Слушай новината Слушай новината

Жълт код за валежи е в сила за 10 окръга на Румъния, съобщава сайтът Зиаре. Лошо се очаква да бъде времето в Ботошани, Яш, Васлуй, Галац, Браила и частично в Сучава, Нямц, Бакъу, Вранча и Бузъу. Метеоролозите прогнозират слаб снеговалеж в Букурещ и смесени валежи от дъжд и суграшица в област Мунтения, предаде БТА.

Вчера (11 януари) лошото време създаде проблеми на много места в Румъния. Дърво падна върху кола в движение. Двама възрастни и дете бяха откарани в болница. Само на 500 метра от мястото на инцидента друга кола беше напълно унищожена от паднало дърво, информира Диджи24.

Силният вятър нанесе щети в Бузъу. Дърво падна върху паркирани коли на улица в града. Снегът и виелицата създадоха проблеми и в окръг Дъмбовица. В района на Пещера жандармеристите отстраниха няколко паднали на пътя ели. 

Проливни дъждове причиниха наводнения в Уелс

„От началото на месеца почти всеки ден говорим за месечни рекорди, независимо дали става дума за най-високите максимални температури, регистрирани някога през януари в различни населени места, или говорим за най-високите температури през нощта. Това означава масово затопляне. Но това не означава, че зимата е свършила. Не изключвам възможността февруари да дойде с много по-студено време и обилни валежи от сняг“, коментира Габриела Бънчила - директор на Националната метеорологична администрация пред Дижди24.

Междувременно стана ясно, че в петък (13 януари) ски сезонът ще бъде открит в курорта Синая. Любителите на зимните спортове ще имат на разположение шест писти. Досега единственото място в Румъния, където можеха да се карат ски, беше курортът Валя Праховeй. Там сезонът беше открит през втората половина на декември, отбелязва Аджерпрес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини