Румънски съд ще се произнесе по жалба на скандалния инфлуенсър Андрю Тейт

  • 10 януари 2023 12:02

  • 2795
  • 0
Румънски съд ще се произнесе по жалба на скандалния инфлуенсър Андрю Тейт
© YouTube/ The Independent

Румънски съд се очаква да се произнесе днес по жалба на скандалния инфлуенсър Андрю Тейт срещу задържането му за 30 дни по обвинения в предполагаем трафик на хора и създаване на организирана престъпна група с цел експлоатация на шест жени, предаде агенция Ройтерс.

Британско-американският гражданин Андрю Тейт - бивш професионален кикбоксьор, който предизвиква разногласия в социалните мрежи, беше задържан заедно с брат си Тристан в окръг Илфов, северно от Букурещ, на 29 декември. Заедно с тях бяха арестувани и две румънски гражданки. Задържаните отхвърлят повдигнатите им обвинения и обжалват заповедта за арест.

Арестуваха братята Тейт в Румъния по подозрения за трафик на хора

Според прокуратурата братята Тейт са вербували своите жертви, като са ги съблазнявали и заблуждавали, че търсят връзка. След това жените са били отвеждани в имоти в покрайнините на столицата Букурещ и чрез физическо насилие и психически тормоз са били сексуално експлоатирани, като са били принуждавани да участват в създаването на порнографско съдържание за сайтове в социалните медии, което генерирало големи финансови печалби.

Прокурорите твърдят също, че един от братята е изнасилил една от жертвите през март миналата година, когато е започнало и разследването.

"Възможността заподозрените да се укрият, да напуснат Румъния и да се установят в страни, които не позволяват екстрадиция, предвид финансовите им възможности, не може да бъде пренебрегната", посочи съдията в писмен протокол, с който е одобрен арестът.

Прокурорите са иззели 15 луксозни автомобила и над 10 недвижими имота, принадлежащи на заподозрените в Букурещ и в окръзите Прахова и Брашов, съобщи за Ройтерс Рамона Бола, говорител на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма.

Целта на конфискацията е да се предотврати продажба или укриване на авоарите.

Ако съдът потвърди заповедта за арест и разследването се нуждае от повече време, прокурорите могат да поискат одобрение за допълнително удължаване на срока на задържане до 180 дни съгласно румънското законодателство, цитира БТА.

Андрю Тейт се прочу с женомразките си забележки и с език на омразата, заради които беше забранен от всички големи социални мрежи. Откакто Илон Мъск пое Туитър обаче, профилът на Тейт бе възстановен през ноември, припомня Ройтерс.

Вълна от шеги заля интернет след ареста на скандалния инфлуенсър Андрю Тейт

Бившият професионален кикбоксьор, който притежава американско и британско гражданство, е на мнение, че жените са частично отговорни в случаи на изнасилване и че те принадлежат на мъжете. Той се е самопровъзгласил за женомразец, отбелязва Ройтерс.

В подкаст от миналата година той заяви, че е започнал да печели пари в Лондон, като е убедил няколко свои приятелки да водят видеочат и да делят печалбата. По думите му бизнесът започнал с две негови приятелки и се разраснал в пика си до 75 жени, които работели за него, а печалбата възлизала на 600 000 долара месечно.

Андрю Тейт заяви, че след като срещу него в Обединеното кралство започнало разследване по обвинение в сексуално посегателство, се е преместил в Румъния, защото харесва да живее в държави, където корупцията е достъпна за всички. Обвиненията във Великобритания в крайна сметка са били оттеглени, уточнява Ройтерс.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2795 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини