Северен Кипър забранява пластмасовите торбички и други продукти за еднократна употреба

  • 05 януари 2023 10:41

  • 215
  • 0
Северен Кипър забранява пластмасовите торбички и други продукти за еднократна употреба
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Правителството на признатата само от Анкара Севернокипърска турска република (СКТР) е решило да забрани предоставянето и продажбата на пластмасови торбички от юни тази година, съобщи КНА.

В решението се казва, че „ се забранява пластмасови торбички с дръжки да се предоставят на потребителите срещу заплащане или безплатно, чрез промоционални действия или кампании от юни. Много леките пластмасови торбички без дръжки са изключени от решението“.

Целта е да се предотврати разпространението на пластмасовите торбички, които се продават на пазарите в северната част на Кипър от 2018 г. срещу 25 гроша, и да се ограничи до минимум употребата им.

Микропластмасата е навсякъде

Междувременно вицепремиерът и министър на туризма, културата, младежта и околната среда на признатото само от Анкара правителство в Северен Кипър Фикри Атаоглу обяви, че на следващото заседание на правителството на СКТР ще бъде взето решение за забрана на продажбата на пластмасови изделия за еднократна употреба като пластмасови прибори, чаши, чинии и сламки.

Последвайте канала на

Калина Христова
215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини