Един мигрант се е удавил в река Сава в Хърватия

  • 30 декември 2022 11:47

  • 265
  • 1
Един мигрант се е удавил в река Сава в Хърватия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Безжизненото тяло на нелегален мигрант е било намерено в река Сава в района на Славонски Брод, Източна Хърватия, край границата с Босна и Херцеговина, съобщи хърватската национална телевизия ХРТ.

Малко по-рано полицията е предприела акция по спасяването на десет нелегални мигранти, чиято лодка се е преобърнала в реката в района на Доня Бебрина, отново до границата с Босна.

„На мястото на инцидента в Славонски Брод, веднага са били изпратени полицейски служители, а представители на съответните служби около 9:50 часа са извадили на брега мъртъв мъж“, каза говорителят на Бродско-посавското полицейско управление Ката Нуич.

Тя добави, че според предварителна оценка тялото от няколко дни е било във водите на река Сава. Според намерените у удавника документи, той е чуждестранен гражданин, който незаконно е преминал хърватската граница.

„В желанието си на всяка цена да се доберат до страните от Европейския съюз, чуждестранните граждани често рискуват живота си и плуват през опасната река Сава или я преминават с малки гумени лодки, в групи или поединично“, каза още Нуич.

По-рано днес граничната полиция в близост до Доня Бебрина, на 18 километра от Славонски Брод, е забелязала в наводнен пограничен район малка гумена лодка с десетина човека в нея.

Хърватската полиция спаси 10 мигранти в река Сава

„В един момент лодката се е преобърнала, след което полицейските служители веднага са се притекли на помощ и са извадили от водата трима чуждестранни граждани и са ги настанили в служебното плавателно средство. Седем души са доплували до брега“, каза Нуич.

И десетимата спасени са нелегални мигранти от Афганистан. Задействана е законова процедура, предвиждаща връщането на мигрантите в Босна и Херцеговина, откъдето са влезли в Хърватия.

Виолета Симеонова
265 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2022.12.30 | 11:58

1
MIGRANT ILI TERORIST - KOI 6TE NI KAJE

Добави коментар

Водещи новини