Очакват се нарушения в жп транспорта на Острова и в началото на новата година

  • 27 декември 2022 14:07

  • 1799
  • 1
Очакват се нарушения в жп транспорта на Острова и в началото на новата година
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пътуващите с британските железници бяха предупредени да се подготвят за значителни нарушения в транспорта в началото на новата година на фона на стачната вълна, обхванала страната, предаде ДПА. 
  
Предупреждението бе отправено, след като синдикати обявиха 24-часова стачка, която започна в понеделник в 21:00 часа и продължава и във вторник, като част от продължителна кампания за по-добри условия на труд и по-високи възнаграждения на фона на поскъпването на живота.  Друга стачка започна на Бъдни вечер и продължи до 06:00 часа във вторник, пише БТА.

Операторът на по-голямата част от британската жп мрежа "Нетуърк рейл" (Network Rail) предупреди хората да планират предварително пътуването си и да проверят статута на връзките, тъй като "стачните действия означават, че жп транспортът ще бъде значително нарушен през декември и януари". 

Великобритания предупреди за възможни забавяния на полетите заради стачка на граничните служители
 

Следващи протестни действия са планирани от 12:00 часа в сряда (28 декември) до 11:59 часа в четвъртък (29 декември).  Общонационални стачки са обявени и в периода 3-7 януари 2023 година. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1799 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.28 | 10:16

1
Тоя Путин имибамайката !

Добави коментар

Водещи новини