Западът тайно поканил Иран на преговори

  • 27 декември 2022 13:57

  • 2411
  • 6
Западът тайно поканил Иран на преговори
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Съединените щати и други страни от Запада тайно канят Техеран за преговори и настояват, че не планират свалянето на ислямската република, въпреки че публично описват Иран като слаб. Това разкри иранският президент Ебрахим Раиси, цитиран от информационната агенция "Тасним".

Той заяви, че страната е "изпълнена с единство, солидарност и почтеност" и че нейните врагове "трябва да знаят, че никога не биха могли да премахнат подобни солидарност и единство".

Той повтори обвиненията си, че противници на Иран вън и вътре в страната са обединили сили, за да предизвикат скорошните бунтове, пише news.bg.

На 17 септември в Иран избухна вълна от протести след смъртта на 22-годишната кюрдка Махса Амини. Според официалната версия моралната полиция е задържала Амини за неправилно носене на хиджаб. При разпит тя е получила инфаркт, който е довел до нейната смърт. В социалните мрежи обаче се твърди, че Амини е била бита от полицията.

Шефът на МОСАД обвини Иран в лъжа

По данни на саудитския вестник Asharq Al-Awsat митинги и шествия за два месеца и половина са обхванали 157 града. Демонстрантите призоваха за демократична промяна, осъдиха репресиите на властите и поискаха освобождаването на арестуваните. Според изданието общо над 18 000 души са били задържани в Иран от средата на септември. Около 59 активисти и 49 служители на реда са били убити при потушаването на безредиците.

В отговор на репресиите Западът наложи нови санкции на Иран, а ООН започна разследване и изключи страната от своята Комисия по статута на жените.

От своя страна Техеран обвини западните страни и своя отколешен враг Израел в опит да предизвикат гражданска война в страната и заяви, че разполага с доказателства за тяхното участие в протестите.

Въпреки острата си реторика, в началото на декември ислямската република разпусна спорната морална полиция и разкри, че обмисля да въведе промени в закона, задължаващ жените да покриват главите си с хиджаб.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2411 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
За педерастите на НАТО

2022.12.28 | 01:11

6
Къде е това насекомо, със памперсите? Надявам се да има няколко за Байдън, май ги е напълнил, канят Иран на преговори, ядат яко дедовия, на колене пред Русия нищожества
ПРИ ЗАПАДНИТЕ

2022.12.27 | 22:47

5
П Е Д Е Р А С ТИ ВСИЧКО Е ТАЙНО! А НАЙ-ВЕЧЕ, ЧЕ СА ШАЙКА П Е Д Е Р А С ТИ !
Емѝ...

2022.12.27 | 15:04

1
Ясно, демек никой не ги е канил и режимът се клати вече повече от бай тошовия на 7 ноември.
Анонимен

2022.12.27 | 21:01

4
+++++++
Емѝ...

2022.12.27 | 19:34

3
Долното, срали сме на семейните ви истории.
Емѝли тротинетката...

2022.12.27 | 16:43

2
Клати се на майка ти вулвата върху чужд член на всеки кръгъл час, пeдaл

Добави коментар

Водещи новини