Австрия екстрадира германец, арестуван при полицейски операции срещу „Граждани на райха“

  • 22 декември 2022 09:28

  • 282
  • 1
Австрия екстрадира германец, арестуван при полицейски операции срещу „Граждани на райха“
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Австрия е екстрадирала 62-годишен мъж, издирван в рамките на провеждани в Европа операции на германската  полиция срещу мрежата на организацията „Граждани на райха“ – терористично движение, за което се смята, че е подготвяло заговор срещу правителството в Берлин, предаде ДПА.

Австрийските власти предадоха вчера мъжа, който е германски гражданин, на германската полиция на граничния КПП Куфщайн-Киферсфелден между австрийската провинция Тирол и германската провинция Бавария, каза говорител на прокуратурата в австрийския град Инсбрук.

Полицията е арестувала германеца на 7 декември в австрийския окръг Кицбюел в провинция Тирол, в деня, когато властите в Германия и Италия задържаха други 24 заподозрени и извършиха обиски, пише БТА.

Съд в Италия се произнесе в понеделник, че заподозрян, арестуван от италианската полиция в хотел близо до Перуджа – 64-годишен бивш германски армейски офицер, също може да бъде екстрадиран във ФРГ, за да му бъдат повдигнати обвинения.

Италия екстрадира германец, заподозрян за участие в заговора за преврат в Берлин

Мъжете, арестувани в Австрия и Италия, са сред общо 22-та души, обвинени от германската прокуратура в принадлежност към терористична организация, целяща сваляне на политическата система в страната.

Други трима арестувани са обвинени, че са предоставяли подкрепа на групата.

Последователите на крайнодясното движение „Граждани на райха“ отказват да признаят легитимността на следвоенното демократично управление в Германия.

Росица Валентинова
282 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.22 | 10:29

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини