Заледявания в Германия затрудниха авио и жп транспорта

  • 19 декември 2022 11:26

  • 330
  • 0
Заледявания в Германия затрудниха авио и жп транспорта
©
Слушай новината Слушай новината

Пътуванията с влакове в Германия, както и полетите с пътнически самолети са затруднени заради заледявания обхванали страната. Много влакове са принудени да се движат с по-ниски скорости, а операции на най-голямото летище в страната – това във Франкфурт – са прекъснати, причинявайки отмяна и закъснения на полети, предаде ДПА.

"Очаквайте закъснения", информира германският железопътен оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn), който предупреди и за заледявания при влизане или излизане от вагоните, както и на много гари. На всеки, който предприема пътуване с влак в Германия, се препоръчва да провери онлайн преди заминаване за евентуални закъснения.

В същото време говорител на летището във Франкфурт съобщи, че 176 от планираните за днес 1100 излитания и кацания, вече са отменени заради ледените условия.

Пътниците на аеропорта бяха помолени да проверят онлайн дали полетът им все още е актуален, преди да тръгнат към летището и да пристигнат за регистрация възможно най-рано, пише БТА.

Преспите в Москва стигнаха рекордна височина

Летищните операции не са спрени изцяло, но към момента е разрешено да кацат по-малко самолети от обикновено, тъй като северозападната писта на летището е била затворена тази сутрин.

Работи се по обезледяването на пистите и самолетите, посочи още говорителят на франкфуртското летище.

Росица Валентинова
330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини