Гръцкият адвокат на Ева Кайли отхвърли категорично твърденията, че тя е приела подкуп от Катар

  • 14 декември 2022 10:56

  • 1427
  • 2
Гръцкият адвокат на Ева Кайли отхвърли категорично твърденията, че тя е приела подкуп от Катар
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

В писмено изявление, цитирано от АНА-МПА, гръцкият адвокат на вече бившата заместник-председателка на Европарламента Ева Кайли Михалис Димитракопулос заявява, че клиентката му е изпълнявала и прилагала политиката на Европейския във всичките си контакти с Катар.

Кайли беше арестувана от белгийската полиция на 9 декември и ѝ бяха повдигнати обвинения, че заедно с още трима души е получила големи парични суми за лобизъм в полза на Катар. Европейският парламент от своя страна прекрати пълномощията ѝ като заместник-председател.

Адвокатът на Кайли казва, че тя е посетила Катар по поръчение на председателя на Европейския парламент Роберта Мецола и там стриктно се е придържала към този дневен ред, като непрекъснато е била придружавана от високопоставения европейски служител Роберто Бендини.

Пред телевизия Скай Димитракопулос даде уточнения и за големите суми, за които белгийската полиция твърди, че са открити в дома на Кайли. Според версията, представена от адвоката, Кайли не е знаела за тяхното съществуване, а когато ги е открила, е заявила на партньора си, че те трябва да бъдат върнати на собственика им. По този начин е станало замесването в аферата и на бащата на евродепутата, който се е заел с връщането на сумата. Димитракопулос обаче не назова действителния собственик на парите, като се позова на поверителния характер на сведенията в рамките на предварителното разследване.

Повдигнаха обвинение на зам.-председателката на Европейския парламент

Той уточни, че сумите, за които белгийските власти твърдят, че са в порядъка на милион и половина евро, са били конфискувани от девет души, от които в ареста се намират четирима.

Днес е насрочено заседание на белгийския съд, който трябва да се произнесе дали Кайли ще остане в ареста, но Димитракопулос каза, че е препоръчал на белгийските ѝ адвокати да поискат отсрочка до вторник заради стачката на съдебните служители в Белгия, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
1427 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.14 | 13:25

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
tgg

2022.12.14 | 11:17

1
урсула е взела подкупа и е натопила тази чаровна дама

Добави коментар

Водещи новини