Роберта Мецола: Европа не е за продан, корумпираните ще получат цялата тежест на закона

  • 12 декември 2022 19:15

  • 910
  • 1
Роберта Мецола: Европа не е за продан, корумпираните ще получат цялата тежест на закона
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Винаги ще има такива, които ще посегнат към торбата с пари, но важното е, че ще бъдат хванати и ще понесат цялата тежест на закона, както стана в този случай, заяви председателят на Европейския парламент Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена по повод задържането в Брюксел на нейния заместник Ева Кайли, обвинена в корупция в полза на Катар.

Тя добави, че ЕП сътрудничи от известно време на правоналагащите служби по този случай. По нейните думи институцията ще предприеме вътрешна проверка. Мецола обясни, че като предпазна мярка е отнела правомощията на Кайли, при пълно отчитане на презумпцията за невинност. Тя добави, че утре предстои заседание за решение за отстраняването на Кайли като зам.-председател на ЕП.

Временно отнемат пълномощията на зам.-председателката на ЕП Ева Кайли

Трябваше днес да обявя начало на преговорите за отпадането на визите за гражданите на Катар и Кувейт, посочи Мецола и настоя въпросът да отпадне засега от дневния ред. Тя съобщи, че ЕП ще преразгледа правилата за достъп до институцията и ще провери кого представляват лобистите, които се свързват с евродепутатите.

ЕП, европейската демокрация и нашите свободни и открити общества са нападнати. Враговете на демокрацията, които са против самото съществуване на ЕП, няма да се спрат пред нищо. Тези злосторници, свързани с чужди държави, превърнаха в оръжие неправителствените организации, синдикатите, сътрудници в ЕП и евродепутати, в усилието да подчинят нашите процеси. Провалиха се, обобщи Мецола. На чуждите държави, които мислят, че Европа се продава, казвам, че ЕП ще застане твърдо на техния път, добави тя.

В политиката съм, за да се боря с корупцията, това е изпитание за нашите ценности. Ще издържим изпита с високо вдигната глава. Няма да има безнаказаност. Няма да има замитане под килима, добави тя. Дълбоко съм разочарована, заяви Мецола. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
910 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sarbeca Z

2022.12.12 | 21:37

1
А на лайнер далаверите с ваксините ?

Добави коментар

Водещи новини