ЕК представи предложение за още санкции срещу Москва

  • 08 декември 2022 06:58

  • 706
  • 3
ЕК представи предложение за още санкции срещу Москва
© Novini.bg/ Canva

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи днес новите предложения за допълнителни санкции срещу Русия заради войната в Украйна, пише БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13376

Предлага се в списъка със санкционираните да бъдат добавени още близо 200 физически и юридически лица. Това включва служители в руските въоръжени сили, както и отделни офицери и дружества от отбранителното производство, депутати от Държавната дума и Съвета на федерацията, министри, губернатори и политически партии. 

ЕК предлага още три руски банки да попаднат под санкциите и да се въведе пълна забрана на транзакции на Руската банка за регионално развитие. Предвижда се разширяване на ограничения върху износа, особено за стоки с двойна употреба, сред които химически вещества и електроника. Предложението обхваща и прекъсване на достъпа на Русия до безпилотни летателни апарати, както и забрана за пряк износ на двигатели за дронове за Русия и други страни, като Иран, които биха могли да доставят дронове на Русия, съобщава кореспондентът на БТА Николай Желязков.

ЕК настоява за още санкции срещу Москва

Комисията предлага още четири руски телевизии да бъдат свалени от европейския ефир и всички други платформи за разпространение. Предложените санкции включват мерки срещу руския енергиен и минен сектор.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
706 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.12.08 | 13:09

3
Сърцата ни туптят от радост за победата на братушките!
Няма как да си Българин, и да не обичаш Русия!

2022.12.08 | 11:28

2
Слава на Русия, слава на Путин!
Ukraina55

2022.12.08 | 08:50

1
Още по голямо унищожение на руските терористи,само така,гласуваите за новите санкции и изорилаите Русия завинаги от света.Нека Русия да страда жестоко и да потъва във мизерия и разруха,смърт за руските терористи.Приемете новите санкции и унищожете Русия завинаги.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини