Екоактивисти от "Последно поколение" възобновиха демонстрациите си в Мюнхен

  • 05 декември 2022 12:57

  • 432
  • 4
Екоактивисти от "Последно поколение" възобновиха демонстрациите си в Мюнхен
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Активисти от движението “Последно поколение“ отново блокираха трафика в Мюнхен, като се залепиха за пътната настилка, предаде ДПА. Демонстрацията е част от възобновяването на климатичните протести.

Говорител на полицията съобщи, че 9 души са се залепили за пътната настилка и са спрели движението около емблематичния площад "Карлсплац". Те носеха светлоотразителни жилетки и държаха плакати, за да привлекат внимание към исканията си.

Полицията определи прекъсването на движението като “умерено“.

“Последно поколение“ обяви още преди няколко дни, че ще поднови протестите си след едноседмична пауза и ще продължи да атакува градските транспортни центрове. През последните седмици те блокираха пътища, нанесоха щети на произведения на изкуството и за два часа спряха въздушния трафик на берлинското летище "Бранденбург". Някои активисти бяха задържани в Бавария като предпазна мярка, защото обявиха, че имат намерение да предизвикат смущения.

Освен екологичните си цели организацията иска изисква скоростта по магистралите да се ограничи до 100 км/ч и месечната карта за пътуване с влак да струва 9 евро. 

Екоактивисти се залепиха за писта и спряха полетите в Берлин

Протестът на летището доведе до широко осъждане на някои от тактиките на групата.

Министърът на вътрешните работи на най-гъсто населената германска провинция - Северен Рейн-Вестфалия, каза днес, че активистите са "прекрачили границата". Херберт Ройл заяви по радио "Дойчландфунк", че “държавата не може просто да стои да гледа отстрани", да позволява подобни акции.

Виолета Симеонова
432 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 22:26

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Stamatis

2022.12.05 | 14:01

3
еко активисти ли?! Правят акции, но после отиват у дома и пускат климатика до зуко само при 25 градуса отвън, имат ненужни ел. уреди у дома и много от тях не изхвърлят разделно! А сега да видим кой са екоактивистите!
Хахаха

2022.12.05 | 13:27

2
Зелените болшевики в лудниците, преди за са направили нов 17-ти октомври.
Европеец

2022.12.05 | 13:10

1
Дали наистина са последното такова поколение или това е само надежда?

Добави коментар

Водещи новини