Британското разузнаване: Русия не може да настъпва заради недостиг на боеприпаси

  • 02 декември 2022 11:38

  • 890
  • 7
Британското разузнаване: Русия не може да настъпва заради недостиг на боеприпаси
©
Слушай новината Слушай новината

Изтеглянето на руската армия от десния бряг на Днепър миналия месец позволи на украинските сили да нанасят удари по руски логистични центрове и комуникации, според днешната сводка на британското разузнаване, цитирана от Руската служба на Би Би Си .

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13106

Вероятно тази заплаха е принудила руската армия да премести центровете за доставки, включително железопътни пунктове, по-на юг и изток.

Заради това руската армия ще трябва да извършва логистична дейност. Но трафикът на техника и жива сила ще остане под заплахата от украинската артилерия, преди да достигне до руските предни отбранителни позиции.

Недостигът на руски боеприпаси (изострен от тези логистични проблеми) вероятно е един от основните фактори, които в момента ограничават потенциала на Русия да възобнови ефективните широкомащабни настъпателни наземни операции.

Институтът за изследване на войната (ISW) обръща внимание на изявленията за изтеглянето на руските войски от определени населени места в окупираните части на Запорожка и Херсонска област. Тези изявления бяха направени в четвъртък от украинските военни. Все още няма независимо потвърждение за тях и не може да се изключи версията, че са направени с цел дезинформиране на противника.

ISW: Малко е вероятно Беларус да влезе в агресията срещу Украйна

В Херсонска област, според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, руските войски са напуснали Олешки и се преместиха в горски пояси по магистралата Олешки-Голая Пристан (това е по-далеч от Днепър). Противоречивите доклади за разположението на самите руски войски може да показват, че е в ход някакво предислоциране, "но не е ясно как точно", признава ISW.

В Запорожка област, според украинските военни, руските войски се изтеглят от Пологи, Михайловка и Инженерни. По-рано въоръжените сили на Украйна съобщиха за удари срещу концентрации на руски войски в Пологи, Мирни, Инженерни и Токмак. Може би, предполага ISW, руската армия не може да защити тези места и изтегля силите си по-близо до фронтовата линия (тя минава по-на север). Изтеглянето на войските от Полог е особено забележително, тъй като това селище се намира на пресечната точка на няколко пътя и би било много по-трудно да се защити Токмак без контрол над това разклонение.

В същото време руската армия запазва резерви в анексирания Крим, които могат да бъдат използвани в случай на украинско настъпление на изток от Херсон или южно от Запорожка област. ISW предполага, че руското командване очаква подобно настъпление.

Последвайте канала на

Калина Христова
890 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
cska

2022.12.02 | 12:26

1
голям виц
Само напред!

2022.12.03 | 00:19

7
РуZкият войник върви само напред! Напред, кръгом и пак напред!
Ukraina55

2022.12.02 | 13:38

6
И без това украинците размазват руските свине.Но ако Русия се опита да използва ядрено оръжие срещу Украйна,великите сили ще бъдат пренудени да унищожат Русия завинаги.Ако Путин използва ядрено оръжие, НАТО и САЩ,ще се намесят и ще заличат Русия от картата на света.Още не е нападната Русия от великите сили,защото още не е използвала ядрено оръжие срещу невинните хора.И без това санкциите и липсата на амуниции и каски на русия,украинците избиват руските свине.Русия умира във ацка агония и болка.Смърт за Русия.А Путин неиска да използва ядрено оръжие срещо Украйна зада не бъде Русия прегазена от световните сили и затрита от картата на света.И без това във Русия се готви голям преврат за сваляне на руското правителство.РФ загина завинаги.
DADO

2022.12.02 | 13:09

5
PO4WAME S KAMYNI NQMA RAKETI HI HI MNOGO O{TE {TE SEDITE NA TUMNO I STYDENO

2022.12.02 | 12:44

4
бла бла бла- разбрахме! Русия няма нищо, ама никой не иска да я нападне, няма армия, няма бомби, няма пушки, но някак си никой не иска да припари до нея, а Украйна се бомбандира сама, и сама се завладява
Ukraina55

2022.12.02 | 12:42

3
Украинците размазаха,руската техника и взривиха руските складове със оръжия и сега Русия страда и губи воината.Произвотството на амуниции и техника на руските свине мръсни е спряна от търговските пазари и не може да търгува,защото всичките милиарди на русия са замразени от ЕС и руските пари ги дават на украинците ха ха ха.Русия здравата я закъса и падна във ямата на бедността и разрухата.Укрйна размазва руските мръсни свине.РФ загива бавно и мъчително,нямат пари нямат от каде да вземат.Слава Украйна.Смърт за руските паразити.Смърт за Русия.
PaulaFox

2022.12.02 | 12:28

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини