Доживотен затвор за бракониер, убил двама полицаи в Германия

  • 30 ноември 2022 17:16

  • 1094
  • 1
Доживотен затвор за бракониер, убил двама полицаи в Германия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Бракониер, който застреля полицай и стажант-полицайка през януари в Западна Германия при опит да избегне задържане, получи днес доживотна присъда от регионалния съд в Кайзерслаутерн, в провинция Райнланд-Пфалц, предаде ДПА.

Съдът определи също така, че поради сериозността на престъплението 39-годишният извършител няма право на условно освобождаване след излежаване на първите 15 години, каквато е практиката при такова наказание в Германия.

24-годишната стажант-полицайка и 29-годишният полицейски комисар бяха застреляни на отдалечен междуградски път. От кабинета на назначения прокурор установиха, че причината за двете убийства е прикриване на бракониерство. По време на извършването на престъплението в буса на бракониера се предполага, че е имало 22 убити елена и сърни.

По време на процеса стрелецът, който е използвал ловна пушка, твърдеше, че е стрелял при неизбежна самоотбрана, съобщи Франс прес.

Застреляха двама германски полицаи при рутинна проверка на автомобил

Съдът в Кайзерслаутерн осъди и втори подсъдим - за съучастничество в бракониерство с цел търговия, уточнява ДПА. Въпреки това 33-годишният съучастник не получи наказание заради свидетелските си показания преди началото на процеса, с които допринесе за изясняването на фактите и обстоятелствата около престъплението.

Двамата мъже бяха задържани в съседната провинция Саар малко след деянието. Защитата на обвиняемите пледира за "справедлива присъда" без конкретни искания. Според нея престъплението "не е убийство, а причиняване на нараняване, довело до смърт". Присъдата може да бъде обжалвана.

Цветелина Кирилова
1094 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 20:52

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини