Кипър отчита спад в цената на горивата

  • 30 ноември 2022 16:36

  • 400
  • 1
Кипър отчита спад в цената на горивата
© Pixabay

В Кипър започна намалениена цените на горивата, съобщиха от Службата за защита на потребителите към търговското министерство. В сметките за електричество спадът ще се почувства в следващите два месеца.

С между 5 и 10 цента на литър се очаква да поевтинеят моторните и отоплителни горива, като разликата ще бъде отразена на бензиностанциите постепенно през тази и следващата седмица. Първото намаление с 4 цента на литър бе направено днес от една от петролните компании. Низходящата тенденция е заради по-ниските цени на новите партиди горива, които пристигат и излизат на кипърския пазар, казаха от Службата за защита на потребителите.

Според последния седмичен преглед на Обсерваторията по цените към търговското министерство средните продажни цени на горивата в Кипър са под средните в Европейския съюз. 

В Гърция притеснени заради високите цени на горивата

Спадът в сметките за електричество поради намалението на енергийните цени в международен план ще дойде по-късно и за период от около два месеца, тъй като корекцията на разходите за гориво се извършва в края на всеки месец, съобщиха от кипърската електроенергийна компания (ЕАС).

Сметките за електроенергия на кипърските потребители за ноември са с 6,5% по-ниски в сравнение със септември, но спрямо същия период на миналата година се отчита ръст от 17%, а в сравнение с 2020 г. той достига 60%.

Виолета Симеонова
400 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 20:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини