Папа Франциск е "жертва на пропагандата", заяви Рамзан Кадиров

  • 30 ноември 2022 13:24

  • 630
  • 7
Папа Франциск е "жертва на пропагандата", заяви Рамзан Кадиров
©
Слушай новината Слушай новината

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви днес, че Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е "жертва на пропагандата", след като последният нарече "жестоки" участващите в офанзивата в Украйна войници от армията на Руската федерация, които не са от руска народност, предаде Франс прес.

В интервю за списанието на Йезуитския орден "Америка", публикувано на сайта му в понеделник, папата каза, че притежава "много данни за жестокостта на войските" на Русия, пристигащи в Украйна.

"Най-жестоки са може би идващите от Русия, но не (принадлежащи към) руската традиция като чеченците, бурятите", заяви между другото той.

Чечения е република в руски Кавказ, предимно мюсюлманска, а Бурятия - будистки регион в Сибир, разположен между езеро Байкал и Монголия.

"Папата представи чеченците и бурятите като най-жестоките (бойци) в руската армия", реагира днес Рамзан Кадиров, авторитарен лидер на Чечения.

"Как може да се разбере - само по външен вид - от коя народност е даден войник в дадено подразделение, щом в страната ни живеят над 190 народности?" - запита Кадиров в комюнике, качено в Телеграм.

"Главата на Ватикана естествено няма да може да отговори на този въпрос. Той просто е станал жертва на пропагандата и настървението на чуждестранните медии", добави чеченският ръководител.

Рамзан Кадиров: В Украйна до момента са воювали над 20 000 чеченски бойци

Той припомни на папата жестоки епизоди от историята на католическата църква, като спомена инквизицията и кръстоносните походи. 

В редиците на чеченците "няма нито алкохолици, нито наркомани, всеки е много религиозен", заяви Кадиров и допълни, че войските му редовно предлагат на украинските войници да се предадат, преди да влязат в бой с тях.

"За съжаление е, че една световноизвестна религиозна фигура не знае нищо за това как мюсюлманите се държат с враговете си", изтъкна той.

Калина Христова
630 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.12.18 | 20:46

7
Щото тоя не е жертва на пропагандата
PaulaFox

2022.11.30 | 20:58

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Ukraina55

2022.11.30 | 15:51

5
Кадиров тиси наи смотания олигофрен и педал тъп на планетата че си помияра на Путин които ти казва легни и оближи топките си кадирчо пумиар.Наголямата работата се правиш а избяга от украинците със ражчекнат задник и пълни гащи от украинците дето ти избиха зъбите от устата ха ха ха.Заразлика от теп тъпа свиня Кадиров,Папата има повече мозък от теб които ти нямаш,толкова си смешен и тъп че дори маймуните ти се смеят.Кадиров жертва на сопственотоси изнасилване отзад.Смърт за Чечения.Смърт за Кадиров.
.

2022.11.30 | 14:00

4
Козо е б а е по голям от папата. На къде върви тоя свет ?

2022.11.30 | 13:57

3
Най-жестоките украинци са поляците.т.е. католици.

2022.11.30 | 13:53

2
А на запад най-тъпи са католиците, затова американците ги въртят на малкия си пръст.
srh

2022.11.30 | 13:42

1
А раМазан Кадир е жертва на недъгавото си ДНК!!! гОндон и чмо

Добави коментар

Водещи новини