ЕК одобри програми за общо над 100 млн. евро помощи за бизнеса в Кипър

  • 30 ноември 2022 07:47

  • 286
  • 1
ЕК одобри програми за общо над 100 млн. евро помощи за бизнеса в Кипър
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия одобри две програми на кипърското правителство за общо над 100 млн. евро за подпомагане на бизнеса заради коронавирусната пандемия и войната в Украйна. Двете схеми са в съответствие с изискванията на временната рамка на ЕС за кризисна държавна помощ, предаде БНР.

По първата програма, която е на стойност 100 млн. евро, се предоставя държавна подкрепа под формата на директни безвъзмездни средства на компании с до 50 служители във всички сектори (с изключение на финансите) и на самонаети лица.

Мярката цели смекчаване на отрицателните ефекти от нарушаването на стопанската им дейност, предизвикано от действащите по време на ковид пандемията ограничения.

Еврокомисията оценява кипърската програма за подкрепа като „необходима и подходяща“.

Близо 8 млн. евро ще бъдат предоставени по втората одобрена от Брюксел програма на кипърското правителство. Тя е за подпомагане на производители в селското стопанство за облекчаване на проблемите, пред които са изправени в резултат на последиците от войната в Украйна.

Целта на схемата е да гарантира финансиране на фермерите, най-вече производители на картофи, зеленчуци, яйца, за да могат да продължат дейността си. До края на декември ще им бъдат изплатени директни субсидии до 250 000 евро на получател.

ЕК с две наказателни процедури срещу България

Десислава Станева
286 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 11:05

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини