Полицията в Словакия разкри огромен нелегален цех за производство на цигари

  • 28 ноември 2022 21:21

  • 584
  • 1
Полицията в Словакия разкри огромен нелегален цех за производство на цигари
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Полицията в Словакия съобщи, че е разкрила един от най-големите нелегални цехове за производство на цигари в историята на страната, предаде ДПА.

Началникът на словашката Държавна финансова администрация Иржи Жежулка заяви пред журналисти, че цехът е бил оборудван за производството на 1,3 милиона къса цигари на ден. Финансовата полиция съобщи, че са били арестувани 20 души и съдът вече е определил те да останат задържани под стража. Повечето от арестуваните са противозаконно наети чуждестранни работници. Бил е задържан и най-малко един от ръководителите на престъпната организация, а друг все още се издирва.

Жежулка каза, че са били конфискувани 24 милиона къса цигари, повече от 32 тона тютюн, както и цялата производствена инсталация на цеха. Той е бил прикрит като ферма за пилета в село близо до границата с Украйна. Били са конфискувани и няколко мобилни телефона, радиозаглушители и автомобили.

Германия ще създаде в Словакия ремонтен център за оръжия, изпратени в Украйна

Полицията предполага, че нелегално произведените цигари са били предназначени за продажба в няколко страни от ЕС. Тя добави, че производственият процес е бил толкова професионален, че почти няма разлика между нелегално произведените цигари и истинския марков продукт, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
584 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.28 | 21:35

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини