МВнР: Според италианските власти една от жертвите на свлачището на остров Иския вероятно е българка

  • 27 ноември 2022 21:05

  • 988
  • 1
МВнР: Според италианските власти една от жертвите на свлачището на остров Иския вероятно е българка
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

По данни на италианските власти една от жертвите на свлачището на остров Иския вероятно е българска гражданка, която притежава и италианско гражданство, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Българското дипломатическо представителство е в непрекъснат контакт с италианските власти за получаване на официално потвърждение на информацията.

Медии: Изчезналата след свлачището в Италия българка се казва Николинка Благова

В района е обявено извънредно положение и е разпоредена евакуация на около 200 души. Все още протичат издирвателни дейности за откриването на хора, които евентуално са затрупани под масивното свлачище.

На 26 ноември вълна от кал и отломки опустоши малкия град Казамичола Терме в северната част на острова, съобщиха тогава от италианските медии и спасителните служби. Вчера там беше обявено извънредно положение.

Досега са открити пет тела на жертви. Първо от калните маси бе извадено тялото на жена, която бе идентифицирана като 31-годишната Елеонора Сирабела. Тялото е било обезобразено и са били нужни часове за идентификацията му.  После бе намерено тялото на момиченце на 5-6 годинки, след това на възрастна жена, после на младеж на около 16 години и накрая на новородено. Осем души се издирват, сред които и две деца.

Novini.bg
988 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.27 | 21:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини