България връща на Германия три деца, обявени за издирване

  • 25 ноември 2022 11:31

  • 1118
  • 1
България връща на Германия три деца, обявени за издирване
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Държавната агенция за закрила на детето, съвместно с Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ на Министерство на вътрешните работи, организира и осъществи връщането на три деца, гръцки граждани, на грижите на социалните служби на Федерална република Германия, съобщават от пресцентъра на агенцията.

Непълнолетните гръцки граждани са с мярка за закрила в Германия, но въпреки това са изведени от страната, като са обявени от германските власти в Шенгенската информационна система за издирване.

Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ на Министерство на вътрешните работи уведоми ДАЗД, че на гранично контролно-пропускателен пункт Маказа са установени три непълнолетни лица, обявени за международно издирване.

Експертите от Държавната агенция за закрила на детето предприеха необходимите действия и децата бяха настанени от социални работници в подходяща социална услуга, докато се организира предаването им на упълномощените специалисти от Службата по въпросите на младежта в гр. Крефелд, Германия.

"Интерпол" издирва десетки изчезнали българчета

ДАЗД  координира и организира всички действията по връщането на децата на германските социални служби. Гарантирана бе тяхната безопасност и сигурност, като към днешна дата те вече са на територията на Федерална република Германия.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1118 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 12:17

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини