Полша иска да замрази цените на газа за домакинствата до тазгодишните нива

  • 23 ноември 2022 15:42

  • 199
  • 0
Полша иска да замрази цените на газа за домакинствата до тазгодишните нива
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Полша иска да замрази цените на газа за домакинствата на равнища, подобни на тези през 2022 година, заяви днес премиерът Матеуш Моравецки, цитиран от Ройтерс. Той добави, че законопроектът може да бъде внесен в парламента идната седмица, но предупреди, че критерии за доходи ще придружават всички подобни мерки.

Текущите ограничения за цените за домакинствата изтичат в края на 2022 година и според премиера през идните дни трябва да бъде взето решение по въпроса.

"Искаме да замразим цената на газа за домакинствата на подобно на тазгодишното равнище", оповести той на пресконференция. "Вероятно ще решим да се прилагат критерии за доходи", добави Моравецки.

EК предлага механизъм за таван на цените на газа

ЕК предложи вчера таван на цената на газа за целия блок от 275 евро (282 долара) за мегаватчас за дериватите за месец напред на нидерландския хъб TTF, който служи като референция за региона, отбелязва БТА.

Предложението на ЕС е на "много високо равнище", заяви Моравецки в отговор на въпрос. "Проява на умение ще е да го запазим на добро равнище при днешните кризисни обстоятелства", добави той във връзка с тавана. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини