Олаф Шолц: Германия ще излезе от кризата по-силна

  • 23 ноември 2022 12:03

  • 1349
  • 7
Олаф Шолц: Германия ще излезе от кризата по-силна
© Getty Images (архив)

Германия е достатъчно силна, за да преодолее кризата, причинена от нахлуването на Русия в Украйна и да излезе от нея по-силна благодарение на нов подход към енергетиката, отбраната и търговската политика в най-голямата европейска икономика, заяви днес канцлерът Олаф Шолц, предаде Ройтерс.

,,Справяме се с недостатъците на енергийната и търговската политика, която ни доведе до едностранна зависимост от Русия и Китай'', заяви Шолц пред Бундестага и добави, че продължаването на работата по стария начин не е възможно.

Германия има сили да се справи с кризата и да излезе по-силна от нея, каза канцлерът социалдемократ, като добави, че неговото правителство ще направи нещо повече от това да се придържа към статуквото.

Откакто Москва нахлу в Украйна, германците са изправени пред рязко покачване на цените на енергията поради прекъсване на доставките от Русия.

Шолц: Възстановяването на Украйна след войната е задача на световната общност

,,Правителството няма да бъде в състояние да спре напълно скока на цените на енергията чрез субсидии, но може да ги намали до поносимо ниво'', добави Шолц.

Ограниченията на цените на електроенергията и газа ще бъдат въведени от Берлин през следващата година, което ще доведе енергийните разходи до ниво, което експертите не очакваха да бъде достигнато преди 2024 г., добави канцлерът.

Тогава ще имаме повече терминали за втечнен газ на разположение и ускореното развитие на възобновяемите енергийни източници също ще има още по-голямо въздействие, каза Шолц, цитиран от БТА.

По думите на канцлера първите нови терминали за приемане на доставки на втечнен природен газ ще започнат на функционират в Северна Германия "до няколко седмици", съобщи ТАСС.

Като посочи отново, че Германия ще продължи да експлоатира три АЕЦ до следващата есен, Шолц посочи, че страната е започнала "най-значителната реформа на енергийния сектор през последните десетилетия". 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1349 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
nnn

2022.11.23 | 12:24

1
по голям корумпиран идиот и пълен глупак не е имало никога като канцлер на Германия. Страната бързо се деиндустриализира, циганизира и ще се превърне в Бимбористан. Европейският Съюз ще последва до 2 години. Еврото няма да дойде в България, просто защото ще се върнат националните валути, преди да колабират европейските страни...
ванга

2022.11.24 | 20:09

7
вярно е ! такъв е генералния замисъл .
ванга

2022.11.24 | 19:42

6
огромния щатски дълг и безумното печатане на необезпечени пари от евреите в САЩ е причината за икономическата криза . затова е измислен ковита и украйна . германия трябва да бъде затрита и да дойде на ниво гърция да не кажем българия . трябва някой със силна икономика да извади сащ от блатото . китай не може остава германия . русия е икономическо джудже с икономика по-малка от щата тексас . така че парите играят и евреите путин и байдън са в играта и всеки се е съгласил да бъде работник в делото което му е заповядано. путин се е съгласил да се направи нов израел в украйна . евреите са платили и на него и на зеленски за това . това не е двойно плащане , ако така си мислите. това е плащане с нищо не значещи хартийки ($) подписан е договор между ротшилд (с представител клаус шваб и русия 2020 год) за новата калифорния на света крим. цената която ще плати русия е чипизация на хората . доброволно разбира се , както ваксинирането .
Ukraina55

2022.11.23 | 13:49

2
Германците ще излезнат от кризата по силни,защото имат пари и ресурси да се справят със кризата.Гермамците ще станат много силни.Гврманците ще излезнат от кризата и то много бързо,защото имат пари и ресурси да се справят със кризата.

2022.11.24 | 18:44

5
Ти тъп ли си че повтаря едно ос ъщо изречение.

2022.11.24 | 18:44

4
Гологлав няма вече германска нация.
Ukraina55

2022.11.23 | 13:51

3
Германците ще излезнат от кризата по силни,защото имат пари и ресурси да се справят със кризата.Гермамците ще станат много силни.Германците ще излезнат от кризата и то много бързо,защото имат пари и ресурси да се справят със кризата.

Добави коментар

Водещи новини