Макрон към страните от АТИС: Войната в Украйна е и ваш проблем

  • 18 ноември 2022 10:54

  • 1313
  • 5
Макрон към страните от АТИС: Войната в Украйна е и ваш проблем
©

В тайландската столица Банкок започна форумът на страните от Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС), съобщава "Франс прес".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 10035

Специален гост на събитието е и президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на.

Той призова страните от Азиатско-Тихоокеанския регион да се присъединят към нарастващия консенсус срещу войната в Украйна и подчерта, че тя е и техен проблем.

Основен приоритет на Франция е да допринесе за мира в Украйна и да се опита да постигне една световна динамика за оказване на натиск върху Русия, заяви Макрон.

"Франция не се съсредоточава единствено върху подкрепата за Украйна, на която ще продължим да помагаме. Франция иска също да работи в тясно сътрудничество с различни страни като Индия, Китай, целия регион, Близкия изток, Африка, Латинска Америка, за да създаде нарастващ консенсус и да заяви, че тази война е също и ваш проблем, защото тя ще дестабилиза много нещата", изтъкна френският президент.

Той призова страните от АТИС да помогнат за изпращането на прокараме следното послание към Русия: "Спрете войната, уважавайте международния ред, върнете се на масата на преговорите".

Макрон се обяви и срещу хегемонията и конфронтацията и за стабилност в Азиатско-Тихоокеанския регион.

"Не вярваме в хегемонията, в конфронтацията. Вярваме в стабилността, в иновацията", посочи той.

По негови думи Азиатско-Тихоокеанския регион е сцена на нарастващо съперничество между Китай и САЩ и трябва да се уповава на регионални сили, включително Франция, за да се осигури равновесие в него.

Еманюел Макрон: Предложението ни към Австралия за подводниците все още е в сила

"Все едно сме в джунглата и там има два големи слона, които са все по-изнервени. Ако те се изнервят до краен предел, ще се сбият и това ще е голям проблем за останалата част от джунглата. Ние ще имаме нужда от сътрудничеството на много други животни - тигри, маймуни и прочие", представи ситуацията Макрон, предизвиквайки смях в залата.

Той посочи, че Азиатско-Тихоокеанският регион е стратегически приоритет. В тази зона Франция има много територии и морски пространства. Там е и най-голямата част от ексклузивната френска икономическа зона, която е втората света. В района, обхващащ седем френски територии, сред които Реюнион, Нова Каледония и Таити, живеят 1,65 милиона френски граждани.

Калина Христова
1313 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.20 | 23:24

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.20 | 23:24

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN

2022.11.18 | 11:40

2
Този ще оправя светът той една свястна жена не можа да намери.

2022.11.18 | 11:43

3
Сигурно бабата го мандръса с дилдо.
PaulaFox

2022.11.18 | 11:17

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини