Франция ще убеждава Китай да натисне Русия за деескалация

  • 16 ноември 2022 14:42

  • 419
  • 1
Франция ще убеждава Китай да натисне Русия за деескалация
© gettyimages

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че лидерите на страните от Г-20 са се договорили да тласнат Русия към деескалация в украинския конфликт и са изразили надежда, че Китай може да играе по-съществена роля като посредник през следващите месеци, съобщава "Ройтерс".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13616

Убеден съм, че Китай може да играе, от наша страна, по-важна посредническа роля през следващите месеци, за да предотврати в частност едно по-силно завръщане на наземни атаки от началото на февруари, посочи Макрон на пресконференция след срещата на върха на Г-20 в Бали.

Си Цзинпин отправи критики към Владимир Путин

Френският президент допълни, че е обсъдил с китайския лидер идеята за свое посещение в Пекин в началото на следващата година. От администрацията на Макрон потвърдиха, че визитата ще се състои в началото на 2023 г., ако здравните ограничения, свързани с пандемията от коронавирус, го позволяват.

От няколко месеца Франция, заедно със своите западни партньори, се опитва да убеди страни, които не са критикували открито Москва за нахлуването ѝ в Украйна, да заемат по-твърда позиция и да насърчат Русия да промени курса на действията си.

Последвайте канала на

Калина Христова
419 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.17 | 00:33

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини