Стачка блокира Гърция

  • 09 ноември 2022 14:56

  • 333
  • 1
Стачка блокира Гърция
© GettyImiges

Гърция е блокирана днес от 24-часова национална стачка. Хиляди гърци се включиха в протестни демонстрации в Атина и Солун, съобщи БНР.

"Искаме да живеем достойно, а не да съществуваме", "Увеличение на заплатите незабавно" и "пенсионерите изнемогват", са част от лозунгите, които носят хората на демонстрациите. Протестират държавни служители, работещите в частния сектор, моряци, безработни, пенсионери и студенти.

Високите цени, ниските заплати и безработицата сринаха социалния статус на гърците, коментират протестиращите. "Стачкуваме, защото искаме да живеем", скандират на митингите.

Към синдикатите, които са организатори на стачката, се присъединиха и активисти на опозиционните партии, сред тях има и депутати.

Гърците излизат на протест, защото искат да живеят

Транспортът е блокиран. Пристанищата са затворени и корабите остават на котва. Не се движат влакове, градски автобуси и метрото.

Припомняме, че вчера бе съобщено за анулиране на вътрешни и международни полети на основните гръцки авиокомпании и промени в графика за сряда. Беше оповестено, че се очаква се членовете на синдикатите на гражданската авиация да участват в пълната 24-часова стачка, а ръководителите на полети планират да преустановят работата си от 10.00 до 16.00 часа. Проследяване в реално време днес обаче показва, че полети от и към Гърция се осъществяват.

Съобщение на сайта на летището в Атина информира, че стачните действия на Съюза на гръцките ръководители на полети на 9 ноември няма да се състоят. Аеропортът съветва пътниците да се свържат с авиокомпанията или да се обадят в колцентъра на летището за допълнителна информация за полета си. Става ясно също, че крайградските железопътни услуги от и до летището няма да функционират до 24.00 часа. Таксита също няма да има. Автобусите се движат нормално.

Калина Христова
333 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.09 | 21:02

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини