Национална стачка затвори летищата в Белгия

  • 09 ноември 2022 11:36

  • 244
  • 0
Национална стачка затвори летищата в Белгия
© pixabay

Най-голямото летище в Белгия, в столицата Брюксел - Завентем, отмени близо половината от полетите си в сряда, докато нито един полет няма да излети от хъба на "Райънер" в Шарлероа, след като профсъюзите в страната протестират срещу намаляващата покупателна способност, предава Ройтерс.

Брюкселското летище Завентем, което е приело около 2 милиона пътници само през септември, заяви, че очаква "сериозни прекъсвания на обслужването" поради стачката и че голям брой полети са били отменени или пренасрочени, за да се избегнат дълги периоди на чакане и закъснения.

Южно от Брюксел, второто белгийско летище Шарлероа отмени всичките си полети, се казва на уебсайта му. Това доведе и до отмяна на полета на "Райънер" от София за Брюксел рано тази сутрин.

Местните транспортни мрежи в цялата страна почти ще спрат да работят, а в Брюксел е планиран голям протест с искане за повишаване на заплатите и подобряване на условията на труд.

Стачкуват авиодиспечерите в Италия, отменени полети от Рим за София

Годишната инфлация в Белгия достигна 12,27% през октомври 2022 г., най-високата си стойност от юни 1975 г., тъй като разходите за храна и енергия скочиха значително.

Обща стачка се провежда и в Гърция, но в последния момент авиодиспечерите и работниците на летищата решиха да не се включват и затова полетите в южната ни съседка се изпълняват нормално.

Последвайте канала на

Калина Христова
244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини