ЕС въвежда ред в правилата за краткосрочно наемане на жилищни имоти

  • 07 ноември 2022 12:17

  • 986
  • 1
ЕС въвежда ред в правилата за краткосрочно наемане на жилищни имоти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия представи днес предложение за въвеждане на нови общи правила за краткосрочното наемане на жилищни имоти. Предвижда се предложението да влезе в сила две години, след като бъде прието, съобщава БТА.

Според комисията е необходимо собствениците на такива имоти да се регистрират онлайн и да получават единен номер, като подават всеки месец данни, свързани с имота и наемателите. Данните се очаква да помогнат на властите в държавите от ЕС да изработят подробни правила за тази дейност и наказанията за допуснати нарушения.

Недвижимите имоти в София поскъпнали двойно за 14 месеца

Отчита се, че краткосрочните наеми съставляват една четвърт от общото количество на туристическите нощувки в ЕС. Този дял постоянно нараства, като тази година се отчита повишение със 138 на сто спрямо миналата година. Почти всички (89 на сто), наели краткосрочно жилище, биха препоръчали този подход, показват данните на ЕК.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
986 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.07 | 13:41

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини