Шолц за атаките срещу произведения на изкуството: Не ми харесва

  • 06 ноември 2022 14:04

  • 473
  • 2
Шолц за атаките срещу произведения на изкуството: Не ми харесва
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

След като няколко знаменити произведения на изкуството станаха обекти на нападения от климатични активисти, германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 заяви вчера, че според него тази форма на протест е погрешна, предаде ДПА.

"Признавам си, че не ми харесва да виждам как произведения на изкуството са заливани с боя или със супа", изтъкна Шолц на партийна конференция на предвожданата от него Германска социалдемократическа партия.

През последните седмици произведения на изкуството, намиращи се в музеи в Берлин, Лондон, Рим, Амстердам и в други европейски градове, бяха атакувани с доматени супи, картофени пюрета и червена боя от климатични активисти, които искат по този начин да привлекат вниманието на правителствата на отделните държави към твърденията си, че над човечеството е надвиснала климатична катастрофа.

Шолц призова, че активистите би трябвало да помислят за подходящи начини, по които да изразяват убежденията си. Той изтъкна, че като се залепват за пътната настилка и като блокират трафика, те постигат точно обратното на това, което искат.

"Мисля си, че хората, които чакат в задръстванията въобще не тръгват да мислят за съображенията на демонстрантите, а вместо това са напълно вбесени от случващото се. По тази причина смятам, че подобна форма на протест не е добра идея", категоричен бе канцлерът.

Константин Тодоров
473 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.06 | 17:28

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.06 | 15:22

1
Шедьоврите на изкуството са по-важни от невнятните човекоподобни и техните проблеми. Като съсипеш красотата , не заличаваш грозотата. Напротив - караш я да изпъкне още повече с цялата си гнъс.

Добави коментар

Водещи новини