Кралят на Испания и съпругата му ще направят историческа визита в Хърватия

  • 31 октомври 2022 10:11

  • 514
  • 1
Кралят на Испания и съпругата му ще направят историческа визита в Хърватия
© Getty Images (архив)

Кралят на Испания Фелипе VI и съпругата му кралица Летисия планират да посетят Загреб в средата на ноември. Това ще бъде първото посещение на испански монарх в Хърватия, оповести говорителят на кралската двойка, цитиран от хърватските медии.

„Подготовката за визитата в Загреб е в ход. Дневният ред на посещението все още не е съгласуван в по-големи подробности“, каза говорителят по телефона за агенция Хина.

Кралската двойка ще направи държавно посещение в Хърватия по повод 30-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Испания и Хърватия.

Испанският министър-председател Педро Санчес посети Загреб през октомври 2021 г., което беше първото официално посещение на испански правителствен ръководител в Хърватия. През март хърватският премиер Андрей Пленкович посети Мадрид.

Испания подкрепя усилията на Хърватия да се присъедини към Шенгенското пространство и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), припомня БТА.

Педро Санчес: ЕС не може да бъде завършен без Балканите

Последвайте канала на

Владимир Василев
514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.31 | 11:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини