ЕК ще продължи да използва "Туитър" и да следи за спазването на европейските правила за онлайн платформите

  • 28 октомври 2022 14:59

  • 190
  • 1
ЕК ще продължи да използва "Туитър" и да следи за спазването на европейските правила за онлайн платформите
© getty images

Европейската комисия ще продължи да използва "Туитър", както и да следи дали платформата спазва правилата на ЕС за дейността на онлайн дружествата. Това заяви днес говорител на комисията по повод преминаването на собствеността на "Туитър" в ръцете на американския предприемач Илон Мъск.

Използваме "Туитър", за да достигаме до широка публика, за нас това е изключително полезно. Няма политика на ЕК, която задължава еврокомисарите или говорителите на комисията да имат профил в "Туитър", нито има правила при какви условия да нямат профил, посочи говорителят.

По неговите думи не се предвижда въвеждането на правила за откриване и закриване на профили в тази платформа от страна на представителите на ЕК, освен "ако не се случи нещо драматично".

Има дружества, срещу които водим проверки по въпросите на конкуренцията - в миналото е имало такива случаи, които не станаха повод да спрем да използваме услугите на тези дружества в нашата дейност, уточни говорителят.

"Туитър" преразглежда политиката си за постоянно блокиране на потребители

Той призова да се прави разлика между това, че ЕК използва тези услуги от потребителска гледна точка и надзора, който комисията упражнява за спазването на европейските правила за дейността на дружествата онлайн. Ще имаме предвид въпроса за репутацията на платформите, които използваме в нашата дейност, добави говорителят.

По-рано днес еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон предупреди Мъск, че "Туитър" ще трябва да продължи да се съобразява с правилата на ЕС.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
190 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.28 | 17:17

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини