Германският канцлер Шолц разговаря в Атина с гръцкия премиер Мицотакис

  • 27 октомври 2022 15:07

  • 254
  • 1
Германският канцлер Шолц разговаря в Атина с гръцкия премиер Мицотакис
© Туитър
Слушай новината Слушай новината

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 разговаря в Атина с гръцкия премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г.. Двамата лидери обсъдиха въпроси, свързани с енергийната криза, военното сътрудничество, търговията и туризма, предава БНР. 

Германският канцлер заяви на пресконференция в Атина, че Европа има необходимост от още терминали за съхранение на природен газ и целта на Европейския съюз е в посока към пълна независимост от руския газ и стоки.

Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 посочи причините за енергийната криза: "От темите, които обсъдихме, бих искал да подчертая три. Преди всичко руското нашествие в Украйна. Това е причината за проблемите пред европейските страни. Днес Гърция и Германия са единодушни, че е в ръцете на Москва да прекрати тази война и да изтегли войските си от Украйна."

Гръцкият премиер Мицотакис акцентира върху военното сътрудничество и даде пример с ротационата сделка за получаване на бронирани модерни машини от Германия, като Гърция изпраща на Киев своите от руски тип.

Олаф Шолц ще бъде на посещение в Гърция на 26 октомври

Спазване на законите на международното право и неприкосновеност на националните граници е в основата на външната политика на двете страни.

Беше обърнато специално внимание и на  развитието на връзките между Берлин и Атина.

По отношение на двустранните ни отношения - те се доказват с увеличения на търговския обмен, Германия е сред значителните инвеститори в Гърция, основен пазар за гръцките аграрни продукти, както на гръцкия туризъм, отбеляза Мицотакис.

Атина продължава да подкрепя идеята за таван на европейските цени на природния газ.

Виолета Симеонова
254 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.27 | 19:16

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини