Британският енергиен регулатор ще призове потребителите да пестят енергия

  • 13 октомври 2022 10:06

  • 271
  • 1
Британският енергиен регулатор ще призове потребителите да пестят енергия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Британският държавен регулатор на пазара на газ и електроенергия "Офджем" (Ofgem) днес "настойчиво ще призове потребителите да намалят използването на енергия, когато е възможно", пише вестник "Файненшъл таймс", цитиран от Ройтерс. 

Енергийният регулатор ще отправи своя призив на фона на разяснителна кампания, която подготвя, за да помогне на домакинствата във Великобритания да ограничат потреблението на електрическа енергия и природен газ, отбелязва изданието.

Призракът на рецесията надвисна над Великобритания

Призивът на "Офджем" идва по-малко от седмица, след като британският министър по въпросите на климата Греъм Стюарт обяви, че "страната не би искала от своите граждани да използват по-малко енергия", припомня Ройтерс. 

Високопоставеният представител на британското правителство Надим Захауи обяви в неделя, че е "изключително малко вероятно" Великобритания да е планирала прекъсване на електрозахранването през зимата. Той коментира предупреждение от страна на Националния оператор на електроразпределителната мрежа, че страната "може да бъде изправена пред режим на тока, ако не може да внесе достатъчно електроенергия".

Калина Христова
271 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.13 | 12:00

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини