Шолц: Занапред не трябва да разчитаме на енергийни доставки от Русия

  • 11 октомври 2022 11:48

  • 1108
  • 1
Шолц: Занапред не трябва да разчитаме на енергийни доставки от Русия
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Германия ще успее да мине безболезнено през зимата, ако хората, компаниите и политиците продължават да се адаптират към променящата се енергийна ситуация, заяви канцлерът Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13417

,,Щастлив съм да го кажа. Ако всички ние продължим да се адаптираме, ще преминем сигурно през зимата'', посочи той пред инженерна конференция.

По думите му Германия вече е запълнила газохранилищата си на 95% от техния капацитет. Канцлерът изтъкна още, че правителството обсъжда предложенията за налагане на пределни цени на газа и уточнява как те могат да бъдат приложени.

Хиляди протестираха в Берлин срещу високите цени на енергията и поскъпването на живота

Същевременно Германия подкрепя плановете на Европейската комисия за изграждане на нови партньорства със страни и региони, регистриращи икономически растеж, като например Чили, Мексико, Индия и Австралия. Това обаче не трябва да е за сметка на раздалечаване и "отвързване" от Китай, което би било грешно.

Канцлерът допълни, че ще обсъди със САЩ предложения закон за намаляване на инфлацията, за да бъдат взети предвид опасенията за конкуренцията, който той може да създаде.

Необходимо е сътрудничество, за да бъде "избегната митническа война, посочи Шолц, цитиран от БТА.

Канцлерът заключи, че "в близко бъдеще не трябва да разчитаме на енергийни доставки от Русия, тъй като целта на Путин е да раздели обществата в Германия и Европа като цяло, а ние не трябва да го допуснем".

Последвайте канала на

Владимир Василев
1108 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.11 | 14:51

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини