Шарл Мишел: Трябва по-бързо да заздравим връзките със съседите на ЕС

  • 10 октомври 2022 16:42

  • 640
  • 4
Шарл Мишел: Трябва по-бързо да заздравим връзките със съседите на ЕС
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Трябва по-бързо да заздравим връзките със съседите на ЕС, заяви днес председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в. Той участва в годишната конференция на посланиците на Европейския съюз в Брюксел, предаде БТА.

Мишел отбеляза, че разширяването на ЕС е чувствителен въпрос. Според него е необходимо ЕС да направи така, че помощта, която оказва на страните, кандидати за присъединяване, да бъде по-своевременна и по-видима. По неговите думи това ще повиши обществената подкрепа за ЕС в тези държави.

Председателят на Европейския съвет отчете, че държавните и правителствените ръководители на ЕС тази година дадоха статут на кандидати на Украйна и Молдова и обещаха европейска перспектива на Грузия. Той отбеляза усилията на Франция, довели до начало на преговорите с Албания и Република Северна Македония.

Мишел съобщи, че е говорил с украинския премиер Денис Шмигал за днешните руски въздушни удари. Той отбеляза, че войната срещу Украйна се води от ядрена сила, каквато е Русия.

Шарл Мишел настоя Русия да бъде отстранена от Съвета за сигурност на ООН

По неговите думи Русия е изстреляла срещу Европа "енергийна ракета", прицелена в икономическото сърце на континента. Според него Москва се стреми да засегне увереността на европейското общество в бъдещето.

Мишел коментира, че е настъпил преход към нова историческа страница. Той настоя ЕС да отговаря на все по-враждебната реч на Кремъл и на дезинформацията и пропагандата, като опровергава лъжите точка по точка. Мишел настоя ЕС да разяснява защо е решил да окаже силна подкрепа на Украйна. 

Константин Тодоров
640 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ЧИ ФУ ТИТЕ

2022.10.10 | 18:32

4
НА САПУН!
ЖИВОТ НИ МРЪСНИ!

2022.10.10 | 18:27

3
КАЗАХ НАЧАЛНИК ЩАБОВЕТЕ ДА ДОГОВОРЯТ НАХЛУВАНЕТО НА ОСТРОВА!
БЕЛИЯ Б О К Л У К

2022.10.10 | 18:26

2
НЯ-МА БЪДЕЩЕ!
PaulaFox

2022.10.10 | 16:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини