Германия е готова да обсъди мерки за ограничаване на цените на газа в ЕС

  • 04 октомври 2022 11:12

  • 494
  • 1
Германия е готова да обсъди мерки за ограничаване на цените на газа в ЕС
©

Германия е готова да обсъди мерки, които биха могли да ограничат цените на газа и електроенергията в Европейския съюз, заяви във вторник немският министър на финансите Кристиан Линднер, предаде БНР, информира Ройтерс.

"Трябва да се справим с този проблем в неговите корени. Така че аз съм отворен за предприемане на съвместни стъпки на международните газови пазари и за реформиране на дизайна на нашите енергийни пазари, така че цените за потребителите вече да не се определят от цената на газа", посочи Линднер преди среща на финансовите министри на ЕС.

Линднер също така каза, че е защитил т.нар. "отбранителен щит" на Германия (правителствения план за енергийна помощ в размер до 200 млрд. евро) пред Европейската комисия и колегите си министри от ЕС, като отбеляза, че е имало неразбиране в Брюксел относно финансовия пакет и времето за неговото изпълнение.

"Европейската комисия все още не е осъзнала напълно, че не става въпрос за мярка за 2022 г., а че тя обхваща и периода 2023 и 2024 г., поради което настоящите предложения, базирани на програмата, не са оправдани от решенията, взети от Германия" , каза Линднер в Люксембург преди срещата на европейските финансови министри.

"Нашият пакет не е непропорционален, всъщност той е пропорционален, ако сравните размера и уязвимостта на германската икономика“, добави той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
494 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.04 | 11:19

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини