Италия регистрира ниска избирателна активност

  • 02 октомври 2022 17:24

  • 524
  • 1
Италия регистрира ниска избирателна активност
© Novini.bg

В Италия се гласува в 26 секции, както на вота през ноември миналата година. Две от тях са в посолството ни в Рим. Три са в Милано, където единствено гласуването е машинно.

Най-много българи живеят в област Ломбардия – над 8000, поради което в Милано се образуват най-много секции и предварително записалите се са най-много – този път към 200 души. Трите секции са в българското училище и вотът там за втори пореден път е машинен.

Ситуацията е спокойна, но избирателната активност е ниска, предава БНР.

В южната област Пулия, традиционно секция се образува в град Фоджа - единствена за този регион. И този път гласуват и българи, които живеят далече от там, но им е удобно или както се изразиха „далечна, но близка секция”.

Към 14 часа днес: Около 13 000 българи са гласували във Великобритания

В този смисъл, там гласуваха наши сънародници не само от други краища на Пулия, но и от Авелино - град  в съседната област Кампания.

Гласува семейство пристигнало на екскурзия от България и за това записало се предварително за секцията във Фоджа, за да е сигурно  да упражни това свое право. Както винаги, вотът във Фоджа преминава спокойно, в който участват и много българи без предварително заявление.

Навсякъде, изборният ден протича нормално.

Виолета Симеонова
524 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.02 | 19:15

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини