Германия увеличава военната помощ за Молдова

  • 01 октомври 2022 13:14

  • 892
  • 2
Германия увеличава военната помощ за Молдова
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Министърката на отбраната на Германия Кристине Ламбрехт предупреди срещу парализата на Запада с оглед на заплахите на руския президент Владимир Путин за употреба на ядрено оръжие, съобщи А Ер Де, цитирано от "24 часа".

В същото време обаче е важно да се предотврати по-нататъшна ескалация, каза тя по време на посещението си в Република Молдова.

Ламбрехт предупреди, че Западът ще бъде парализиран от руските заплахи за използване на ядрени оръжия и призова за продължаване на подкрепата за Украйна. Заплахите ще бъдат приети сериозно от федералното правителство и наблюдавани с голяма загриженост, каза тя в Кишинев след среща с нейния колега Анатоли Носатий. "Важно е да сме много внимателни. Но също така е важно да няма парализиране от подобни заплахи", предупреди Ламбрехт. Тя добави, че сега е важно "да бъдем бдителни, да реагираме много благоразумно и да гарантираме, че няма по-нататъшна ескалация“.

Украйна трябва да продължи да получава последователна подкрепа, посочи Ламбрехт.

Зеленски се чу със съюзниците си, поиска повече военна помощ

Германската министърка също така обяви планове за увеличаване на военната помощ за Молдова. На съвместен брифинг с молдовския си колега тя заяви, че редица молдовски офицери вече се обучават благодарение на финансовата подкрепа на Берлин, съобщи ТАСС.

"Готови сме да увеличим помощта за повишаване на квалификацията на молдовските военни, както и да предоставим оръжия, от които страната се нуждае в настоящата ситуация", каза министърката. Тя уточни, че се водят преговори за закупуване на безпилотни самолети за молдовската армия. Ламбрехт отказа да даде повече подробности за доставката на оръжията, като отбеляза, че нуждите на молдовската армия трябва да бъдат уточнени.

Цветелина Кирилова
892 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1944

2022.10.01 | 16:54

2
значи наближават русите
PaulaFox

2022.10.01 | 13:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини