Турция предлага посредничество на Украйна за създаване на демилитаризирана зона около Запорожката АЕЦ

  • 28 септември 2022 14:53

  • 911
  • 1
Турция предлага посредничество на Украйна за създаване на демилитаризирана зона около Запорожката АЕЦ
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и държавният глава на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога днес разговаряха по телефона, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер, като се позовава на Дирекцията по комуникации на турското президентство.

Двамата са обсъдили последните развития, свързани с войната в Украйна. Ердоган е изразил удовлетворение от това, че "размяната на пленници между Русия и Украйна, върху която е работено много време, е завършила успешно", информира БТА.

Турският президент е предложил на Зеленски посредничество за създаването на демилитаризирана зона около Запорожката АЕЦ.

Ердоган, който изтъкна, че споразумението за износ на украинско зърно работи успешно, посочи, че аналогичен подход може да бъде предприет и по отношение на Запорожката АЕЦ и предложението за "необходимото посредничество и съдействие при създаването на демилитаризирана зона около атомната електроцентрала е действително", посочиха от Дирекцията по комуникации на турското президентство. 

Ердоган: Турция се обявява за организирането на среща между Путин и Зеленски

Цветелина Кирилова
911 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
турчина

2022.09.28 | 15:04

1
почна, да си слага г ъ з а навсякъде. Накрая, нещо ще усети отзад.

Добави коментар

Водещи новини