Проливни дъждове в Албания разрушиха мостове и улици, наводниха земи

  • 27 септември 2022 16:06

  • 976
  • 0
Проливни дъждове в Албания разрушиха мостове и улици, наводниха земи
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Проливните дъждове в Албания от вчера, 26 септември, донесоха редица проблеми в района на северноалбанския град Шкодра, предаде Албанското радио и телевизия (RTSH).

Според официалната информация от община Пука, която се намира в централната част на Северна Албания, придошлите реки са причинили значителни щети на селски пътища, мостове, сгради и напоителни канали.

Според информация от същия източник са повредени около 80 км пътища. Два от пътищата в района са напълно разрушени, а масивни свлачища има по пътищата Бицай – Блинищ – Крова, както и по всички селски пътища на административната единица. В тази област са повредени още напоителният канал Рас Кужен, мостът на село Джеджан и покривът на местното училище.

Лошото време създаде проблеми и в района на Дукагини близо до Шкодра. Заради придошлите реки мостът, който свързва две села в района - село Тет със село Ндърлюсай, е повреден.

Шест жертви на лошото време в Италия

В района под Шкодра проливните дъждове през нощта са наводнили няколко хектара земя. Застрашено от наводнение е село Дараджат, тъй като река Буна е отнесла част от насипа и има опасност последният да се срути.

За момента ситуацията в района на Шкодра е под наблюдение, а местните институции са в действие за преодоляване на щетите и предприемане на мерки на място в районите с висок риск от наводнения.

Виолета Симеонова
976 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини