Сърбия не може да продължи преговорите с ЕС, ако не въведе санкции срещу Русия

  • 27 септември 2022 12:12

  • 1748
  • 3
Сърбия не може да продължи преговорите с ЕС, ако не въведе санкции срещу Русия
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Европейският съюз не може да продължи преговорите със Сърбия за присъединяване, ако Белград не се съгласува със съюза по въпроса за санкциите срещу Русия, обявиха Социалдемократите - втората по численост група в Европейския парламент.

Така тази група коментира подписването на план за консултации между министерствата на външните работи на Сърбия и Русия в Ню Йорк, в рамките на Общото събрание на ООН.

"Много разочароващо от държава, която се стреми да се присъедини към ЕС", написа евродепутатът от Социалдемократите от Хърватия Тонино Пицула.

Членството на Сърбия в ЕС е стратегическа цел, заяви сръбският вицепремиер

Външните министри на Русия Сергей Лавров и на Сърбия Никола Селакович подписаха в Ню Йорк план за консултации между министерствата на външните работи на двете страни за следващите две години.

Много европейски представители осъдиха това, а американският посланик в Белград Кристофър Хил очаква обяснения от Сърбия във връзка с подписаното споразумение. 

Виолета Симеонова
1748 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ukraina55

2022.09.27 | 13:22

3
Докато Сърбия не приеме санкциите срещу Русия ще си седят в мизерията.Ако искате да влезнете в ЕС осъдете Путин и гласувалите за нови санкции срещу РФ.До тогава само можете да го духате.
Рапунцел

2022.09.27 | 12:20

2
Това е западната демокрация = диктатура!
еврождендърите

2022.09.27 | 12:19

1
Го ,набиха яко на Вучич.

Добави коментар

Водещи новини